Apitarragona
Image default
Auto

Insecten van auto verwijderen: Zo doe je dat zonder schade

Niets is zo vervelend als na een lange autorit aankomen op je bestemming en dan de overblijfselen van insecten op je auto zien. Niet alleen ziet het er niet fraai uit, maar ook kan het schade aan je lak veroorzaken. Daarom is het belangrijk om insecten snel te verwijderen. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? In dit artikel delen we onze tips om insecten van je auto te verwijderen zonder schade te veroorzaken.

Wat heb je nodig?

Allereerst heb je een goede insectenverwijderaar nodig. Er zijn verschillende producten op de markt die speciaal ontwikkeld zijn om insecten van auto’s te verwijderen. Kies bij voorkeur een product dat geen agressieve chemicaliën bevat en veilig is voor gebruik op autolak. Daarnaast heb je een microvezeldoek nodig om de insectenresten mee te verwijderen. Een emmer met warm water en een beetje autoshampoo kan ook van pas komen.

Hoe ga je te werk?

Om te beginnen is het belangrijk om de insecten zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om de resten te verwijderen en hoe groter de kans op beschadiging van de lak. Spuit de insectenverwijderaar op de plekken waar de insectenresten zitten en laat het enkele minuten inwerken. Gebruik vervolgens de microvezeldoek om de resten voorzichtig weg te vegen. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt om krassen te voorkomen. Spoel de doek regelmatig uit en gebruik zo nodig een nieuwe doek om krassen te voorkomen. Als de insectenresten niet gemakkelijk loskomen, kun je een zachte borstel gebruiken om ze voorzichtig los te maken. Maak daarna de plekken schoon met warm water en autoshampoo en spoel de auto goed af.

Tips om schade te voorkomen

  • Verwijder insecten zo snel mogelijk, bij voorkeur binnen 24 uur na het rijden.

  • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en gebruik bij voorkeur een speciale insectenverwijderaar die veilig is voor autolak.

  • Maak geen cirkelvormige bewegingen tijdens het schoonmaken, dit kan krassen veroorzaken.

  • Gebruik altijd een zachte doek of borstel om krassen te voorkomen.

  • Spoel de auto goed af na het schoonmaken om alle resten van de insectenverwijderaar en de insecten zelf te verwijderen.

Hopelijk weet je zo genoeg en kun je de vraag: “Hoe insecten van auto verwijderen” beantwoorden. Voot meer informatie kun je naar Aensõ.

 

https://aenso.nl/