Apitarragona
Image default
Household

Het verschil tussen het herprogrammeren en het vervangen van een slot

 

Als je ooit jouw huissleutels zou verliezen, dan zul je waarschijnlijk bezorgd zijn dat iemand ze zou vinden en zou kunnen gebruiken om zich op onwettige wijze toegang tot je woning te verschaffen, vooral als ze zouden weten wie ze verloren heeft en waar hij woont. In dit geval zou je een slotenmaker erbij halen die jouw sloten zou moeten herprogrammeren, maar niet zou moeten vervangen omdat daartoe geen nood is.

 Als je immers jouw sloten zou vervangen dan moet je alle apparaten vervangen en dat is uiteraard niet de belangrijkste nood voor jouw beveiliging. Je hebt enkel nieuwe sleutels nodig voor het slot of de sloten die enigszins verschillend zijn van diegene die je verloren hebt. Dat noemen we herprogrammeren van een slot.

Er zijn ook nog andere gelegenheden waarbij je eerder voor het herprogrammeren dan voor het vervangen van jouw sloten zou kunnen kiezen. Zo’n gelegenheid zou kunnen zijn dat als je een nieuwe woning koopt en je er zeker van wil zijn dat de sleutels die de vorige huiseigenaars nog hebben of aan hun familieleden gegeven hebben, niet langer kunnen gebruikt worden om binnen te geraken in wat nu jouw privaat domein is en niet het hunne. Natuurlijk is het wel aanbevolen om de apparatuur te vervangen en dit wil dus zeggen de sloten te vervangen, als de sloten van jouw nieuwe woning beschadigd zouden zijn of slecht werken door de ouderdom.

Als je onlangs verhuisd bent naar een woning waar voordien iemand anders gewoond heeft, zul je wel willen dat een slotenmaker even langs komt om al de sloten in je nieuwe woning na te zien. Dat is iets dat elke huiseigenaar, die niet een nieuw gebouwde woning betrekt, als algemene regel zou moeten doen. Een slotenmaker is in staat om te zien wat er nodig is, of de bestaande sloten voldoende zijn voor jouw beveiliging en om vast te stellen of de sloten opnieuw moeten geprogrammeerd worden of dat er enkele moeten worden vervangen.

Locksecure.n l biedt 24 uur slotenmakerij diensten in Utrecht aan. Hun dienstverlening betreft zowel automobiele, residentiële en commerciële diensten en zijn paraat 7 dagen per week, het jaar rond.

 

 

 

 

http://www.locksecure.nl/