Apitarragona
Image default
Home and Garden

Rolsteigers en kamersteigers: wat is het verschil tussen de twee?

Je hebt vast wel eens gehoord van een rolsteiger en een kamersteiger. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is of dat er vrijwel geen verschil tussen zit. Er zijn echter een aantal opmerkelijke verschillen tussen de twee. Wanneer kies je dan voor een rolsteiger en wanneer voor een kamersteiger? Wat zijn de verschillen? We gaan je er in dit artikel meer over vertellen, dus lees zeker verder om erachter te komen wat de verschillen zijn!

Wanneer gebruik je welke steiger?

Het grootste verschil tussen de beide steigers zit hem in hetgeen waarvoor deze ontworpen is. Een rolsteiger is namelijk gemaakt om buiten te gebruiken en een kamersteiger juist om binnen te gebruiken. Ondanks dat dit de eerst intentie is, betekent dit niet dat een rolsteiger niet binnen gebruikt kan worden of dat een kamersteiger niet buiten gebruikt kan worden. Dit is zeker mogelijk, maar als je dit graag zou willen doen, dan moet je wel aan alle voorschriften voldoen op het gebied van opbouw en veiligheid. Je kan een rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net net zoals kamersteigers. Deze zijn van goede kwaliteit en komen in allerlei verschillende afmetingen, neem dus zeker een kijkje als je op zoek bent naar een goede rolsteiger of kamersteiger.

Wat zijn de verschillen?

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillen tussen kamersteigers en rolsteigers dan alleen binnen- of buitengebruik. Er zit ook een groot verschil in de opbouw van beide steigers. Een kamersteiger is over het algemeen een stuk sneller opgebouwd dan een rolsteiger. De oorzaak hiervoor is dat een kamersteiger meer eenvoudige onderdelen heeft en vaak al kant-en-klaar is. Dit is natuurlijk alles behalve het geval bij een rolsteiger. Een kamersteiger kan dan ook opgebouwd worden voor 1 persoon. Bij een rolsteiger kan dit nog een probleem worden. Bij een rolsteiger moet in meeste gevallen de steiger opgebouwd worden door minimaal twee personen. Er zijn echter ook rolsteigers die je alleen kan opbouwen, maar het advies blijft om het met minimaal twee personen op te bouwen. 

Wat zijn de overeenkomsten?

Buiten dat er verschillen tussen de twee zijn, zijn er natuurlijk ook overeenkomsten tussen een rolsteiger en een kamersteiger. Zo worden dezelfde maatvoeringen gehanteerd en zijn de onderdelen van een rolsteiger vaak ook bruikbaar bij een kamersteiger. Bij sommige kamersteigers en rolsteigers zijn de onderdelen onderling uitwisselbaar. Let er dus wel op dat dit niet bij elke soort rolsteiger en kamersteiger het geval is.